News

In april was het COPE-team aanwezig bij de online conferentie Society for Research in Child Development (SRCD), een van de grootste conferenties op het gebied van ontwikkeling. Deze conferentie vindt elke twee jaar plaats en brengt onderzoekers van over de hele wereld samen. Er werd veel gesproken over de COVID-19 crisis en de impact hiervan op ouders en kinderen wereldwijd. Terwijl de data wordt verzameld, zijn onderzoekers bezig met het analyseren en samenvatten van de impact van deze crisis op (toekomstige) ouders. De uitkomsten van deze studies laten volgens de onderzoekers zien dat de COVID-19 crisis wereldwijd een moeilijke periode is geweest voor ouders en (jonge) kinderen. Dit onderzoek is dan ook van groot belang om te weten te komen hoe we ouders en kinderen het beste kunnen ondersteunen in tijden van crisis. 

Het COPE-team heeft een artikel gepubliceerd in het vakblad Vroeg. Het artikel bespreekt de aanzienlijke toename van depressieve gevoelens en angst bij zwangere vrouwen en pas bevallen moeders tijdens de pandemie. Klik hier om het te lezen. 

Dr. Roseriet Beijers werd geïnterviewd over de COPE Study in het programma Focus bij Radio 1. Klik hier om te luisteren.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap bracht een bezoek aan het Radboudumc om met wetenschappers te praten over COVID-19-onderzoek. Prof. dr. Carolina de Weerth sprak met haar over de COPE-study. Lees hier meer.

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: